Hővédő és UV védő ablakfóliázás

Hővédő és UV védő ablakfóliázás | Fóliázás Veszprém

Lakó-, iroda- és egyéb célú épületeink nagy részének építése során nem volt elsődleges szempont a hőszigetelés. Az energiatakarékos szemlélet az utóbbi néhány évtized vívmánya.

Különösen igaz ez az épületek üvegfelületeire.

A hatalmas üvegfelületek éppúgy, mint a kisebb, egyszerű, egyrétegű, vagy nem tökéletesen záró kettős ablakok, nyílászárók rossz hőszigetelők.
Nyáron, meleg időben a belső teret a külső meleg levegő, illetve az üvegen keresztül bejutó napsugárzás folyamatosan melegíti, ezáltal vagy elviselhetetlen hőmérsékletet teremt, vagy a légkondícionálás, klíma hatásfokát rontja le, növelve annak áramfogyasztását, üzemeltetési költségét.
Télen, hideg időben pedig ezeken az üvegfelületeken keresztül nagy mennyiségű hő távozik a lakásból, ami a fűtés hatásfokát csökkenti, költségét pedig növeli.

Az épületek hőfelvételének, hőleadásának mérséklésére, az energiaháztartás kiegyensúlyozására alkalmas, az AIMCAL által 2013-ban az Év Technológiája díjjal kitüntetett LLumar EnerLogic üvegfóliák kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek.

Utólagos hőszigetelés során, valamint az épületek tervezésekor is remek választás az EnerLogic fóliák használata.

A LLumar EnerLogic üvegfóliák kiváló energiahatékonysággal rendelkeznek, alkalmazásukkal nemcsak a napsugárzásnak kitett falfelületek, helyiségek üvegein keresztüli túlzott felmelegedése akadályozható meg hatékonyan, hanem a téli vagy hideg időszakokban az ugyanezen felületeken keresztüli hőleadást is hatékonyan csökkenti, ezáltal gazdaságosabbá téve a helyiség(ek) fűtését.

Egyes véleményekkel szemben a hővédő fóliák alkalmazása abszolút nem rontja a kilátást és nem tesz szükségessé a kieső fény ellensúlyozása érdekében napközbeni világítást sem ott, ahol az előtte nem volt szükséges.

« Vissza – Autófóliázás és épületfóliázás Veszprém – Főoldal

Hivatalos LLumar kivitelező